Публикувано на

Първото, собствено жилище в минималистичен стил

Да се устроим в новото си жилище е предизвикателство и постоянен компромис между това, което ни се иска да притежаваме и това, което можем да си позволим. Бидейки експерти в кухненското оборудване, Gerlach приготви списък и кратко ръководство за продуктите, които са практични и се характеризират със съвременен, минималистичен дизайн.

Комплект ножове от серия Ambiente Black

Ножовете са изработени от висококачествена неръждаема стомана и са издръжливи и функционални. Отличават се със своите семпли геометрични форми. Този комплект ножове няма богати, цветни декорации. Черният блок, както и ножовете, ще контрастират идеално със светлото обзавеждане на една модерна кухня. Оригиналната им визия създава усещане за лекота, а блокът напомня за типичните за минимализма форми. Този комплект ще се компонира прекрасно с обзавеждане, съдържащо стъкло, метал, дърво, камък и керамика.

Тиган с керамично покритие от серия Natur

Дървото е материал, който си струва да бъде използван при пространства в минималистичен стил. То особено „затопля” големи, просторни помещения, в които доминира стъклото. Дървото може да бъде съчетано и с други материали, като например камък или бетон, като по този начин може да се придаде още по-индустриален характер на интериора. Обмисляйки цветовата гама в жилището, не забравяйте бялото, кремавото, нежните розови оттенъци, златистото и черното.

Аксесоарът, който би могъл да привлече вниманието във Вашата кухня е черният тиган от серията Natur, с дръжка от буково дърво. Това е много интересна, контрастна композиция, която ще придаде завършек на една минималистична кухня, а същевременно ще осигури приятно и бързо приготвяне на храна, благодарение на незалепващото си покритие.

Комплект тенджери от серия Form

Вероятно всички сме свикнали със стоманените, гланцирани тенджери, които се срещат в много домове по света. Струва си все пак да обмислим и по-нестандартни решения, особено обзавеждайки първата си кухня. Нашето предложение за всички, търсещи оригиналност, е комплектът Form. За начало този комплект се отличава с необикновените се цветове. Съдовете в сив оттенък с червени елементи са прекрасно допълнение към модерния и семпъл интериор. Минимализмът е отклоняване от концепцията на богатите декорации и множеството аксесоари в ярки цветове. Тенджерата може да бъде практично украшение, благодарение на което не само ще приготвим бързо храната си, но и което да интригува с външния си вид. Комплектът Form е ценен помощник в кухнята. Състои се от 5 елемента и е особено подходящ за необвързани или за двойки, които не се нуждаят от множество тенджери и тигани с различни размери, а ценят и търсят простите и практични решения.