Публикувано на

Розетка за контролер ONE

Нагревателят с контролер ONE е уникален продукт в офертата на Terma, тъй като позволява на потребителя да се радва на всички положитени аспекти на електрическият радиатор, а в същото време контролерът не нарушава дизайна на радиатора. Формата на корпуса на ONE може да бъде адаптирана към формата на вертикалния колектор на радиатора, благодарение на което електрическият елемент се превръща в естественото му продължение. Освен това корпусът на ONE се предлага с  прахово покритие или в хром, така че цветът на нагревателния елемент да може да бъде съчетан с цвета на радиатора. В резултат на това радиаторът и нагревателният елемент се сливат в съгласуван дизайн.

“Невидимият” контролер позволява на потребителя да зададе две температури на отопление, може също така да настрои функция, която да изключи нагревателя след два часа работа. ONE е възможен за управление и посредством безжична -IR комуникация с външен стенен контролер (TT-IR или DR-IT), което допълва употребата му с допълнителни функции.

Контролерът се предлага със следните варианти за окабеляване:

  • със спирален кабел с щепсел
  • с прав кабел, с или без щепсел
  • с кабел без щепсел със закриваща кабела розетка

Контролерът с прав кабел без щепсел се свързва директно към инсталацията, а във версия с розетка – тя естетически скрива кабела.

Версията с кабелна розетка е достъпна за всички достъпни форми,  в които ONE се предлага. Като стандарт дължината на розетката е регулируема в диапазона от 52 мм до 70 мм.

За някои модели радиатори, чиято дълбочина е по-голяма от 70 мм, е необходимо да се закупи допълнителен маскиращ елемент, който е регулируем в диапазона от 70-88 мм или 88-106 мм.

Таблицата показва моделите радиатори, които изискват допълнителната покупка на удължен маскиращ елемент.

Дължина на маскиращият елемент Модел радиатор
70-88 мм Sherwood V, Sherwood V E, Retro, Ribbon V E, Dexter (ширина 400 мм и 500 мм)
88-106 мм Sherwood V, Sherwood V E, Tune VWD, Tune VWD E, Triga AN E, Dexter (ширина 600 мм)

Това са видовете контролери One, които се предлагат със закриваща кабела розетка.

One-K

Версията на ONE с квадратно напречно сечение с размери 30 х 30 мм. Този нагревателен елемент е подходящ за Terma радиатори с квадратен колектор, той може да бъде инсталиран и в радиатори, произведени от други производители.

One-D

Версията ONE с напречно сечение “D” 30 x 40 мм. Препоръчваме този нагревателен елемент да се използва с VIPERA радиатора, за който ONE оптически разширява колектора, но не оказва влияние върху дизайна на радиатора. ONE “D” се предлага за десни и леви колектори.

One-P

Версията ONE с правоъгълно напречно сечение с размер 30 х 40 мм. Маскиращата розетка се поставя на задната стена на по-дългата страна на корпуса на контролера.

One-O

ONE с кръгло напречно сечение (r = 36 мм). Този нагревателен елемент е съвместим с радиаторите Ribbon T, Cane, Cane E и Triga AN E.

One-T

ONE с трапецовидно напречно сечение 40 х 36 мм. Този нагревателен елемент е подходящ за радиатори Dexter и Dexter Pro и се предлага за десни и леви версии.