Публикувано на

Как да избера радиатор за баня?

Често чувството за комфорт и уют в помещението може да бъде притъпено дори и в най-добре обзаведената и проектирана баня, ако тя е студена през зимата. Един от най-предпочитаните отоплителни уреди за всяко помещение, било то санитарно или всекидневно, е радиатор (лира) с вертикални или хоризонтални профили. Съществуват няколко варианта на лири за баня, в зависимост от това как се захранват: електрически, на вода или комбинирани. Прочетете за предимствата от употребата им,  за това как да направите правилния избор и за начина на монтажа им по-долу.

Какви са предимствата на радиаторите за баня

Намаляват нивото на влага в помещението и предотвратяват образуването на мухъл и плесен. Бавно се затоплят, но и бавно изстиват, като поддържат благоприятен микроклимат. Те внасят истински комфорт, превръщайки ползването на банята в удоволствие.

На външен вид са естетически издържани е се вписват във всеки съвременен интериор. Възможно е ползването им за сушене на кърпи и дрехи. Те се различават както по размери, така и по  захранване, дизайн и мощност. Лесно се монтират и привеждат в експлоатация.

Лирите, които предлагаме са изработени от висококачетвени материали, с дългогодишна гаранция и с различни покрития.

Как да избера

При избора трябва да се ръководите от дизайна, мощността, материала на изработката, покритието. Можете да използвате нашият калкулатор на мощност, за да се ориентирате по-лесно за това какъв радиатор Ви е необходим в зависимост от помещението, в което ще монтирате отоплитеният уред. Съществува вариант за свързване към локално парно или към централна водоснабдителна система, а от друга страна комбинираната лира, в която се монтира електрически нагревател, Ви позволява да използвате уреда си дори извън отоплителния сезон. Всяка лира захранвана на вода е оборудвана с обезвъздушител, а крепежните скоби, които позволяват много лесен монтаж са боядисани в цвета на лирата, за постигането на един завършен вид.

  • Съществуват различни дизайнерски решения и всичко би следвало да е въпрос на лично предпочитание в зависимост от съответния интериор;
  • В зависимост от големината на помещението и други критерии, се определя мощността, която ще е необходима за затоплянето му. Съветваме Ви да вземате малко по-мощни модели с цел т.нар. запас;
  • От материала на изработката ще зависи и дълготрайността на покупката Ви. Предлаганите от нас лири се произвеждат от черна стомана и алуминий. Ако държите на по-бързото затопляне на помещението, Ви съветваме да заложите на алуминиевите варианти, в противен случай може да се спрете на вариантите от стомана, поради тяхното по-бавно отдаване на топлина в околното пространство.

Как се монтират

Обикновено монтажът е стенен, а за прикрепването на самия радиатор се използват специални крепежи. Те пристигат в комплект съдържащ скоби, които се монтират към радиатора и такива, които се монтират на стената. След обозначаване на правилното място на стената, едните скоби се захващат за другите. Последната стъпка, ако радиаторът е воден, е включването му към инсталацията посредством вентили, обезвъздушаване и се пускане на лирата. В зависимост от вида лира, която престои да монтирате, можете да проследите съответните етапи на процеса, във видеата, публикувани в блога ни.

Защо да се доверя на Кухня&Баня

Работим само с подбрани по строги правила доставчици, които гарантират високото качество на всеки продукт. Радиаторите са произведени от черна стомана или алуминий, като производственият процес може да включва специална галванизация, в случай че желаете хромиран радиатор. Продължителността на гаранционното обслужване е по-висока от средната за пазара, като продуктите са с най-доброто съотношение на цена/качество. Всички лири за баня са с 8 годишна гаранция, с изключение на тези с покритие от хром. Цените на радиаторите започват от 190 лв., а доставката е в рамките на 15 работни дни.

Получавате и възможност за съвет или консултация с експертите ни, безплатно, при подбора или при възникнали въпроси свързани с пазаруването, а онлайн магазина ни е подходящ за ползване дори и през мобилни устройства. Разгледайте категориите продукти и в случай на колебания или въпроси, моля, свържете се с нас.