Публикувано на

Грижи за лирата за баня

Основното е да не се допуска увреждане на бояджийското покритие, както и употребата му съгласно инструкциите за употреба.

Ако в радиатора има монтиран нагревател е важно да се спазват правилата за безопасност, напр. не допускайте разливането на каквито и да било течности върху електрическите компоненти. Освен това е забранено да се слагат върху радиатора предмети/дрехи тежащи повече от 5 кг.

Не бива да се допуска надвишаване на зададените параметри за експлоатация. Това е особено важно що се отнася до налягането, тъй като твърде високото налягане може да доведе до повреда на радиатора.

Важно е също така и качеството на топлоносителя. Ако pH показателят му е неподходящ или съдържа кислород, това също може да доведе до корозия.

До увреждане на отоплителния уред може да се стигне и при включването му към парната инсталацията или при допълване на съдържащия се вътре в него разтвор с неподходящи течности. Температурата на топлоносителя не бива да пада под 0° С.

За почистване на радиатора можете да ползвате типичните почистващи препарати. Трябва обаче да избягвате препарати, съдържащи разтворители или абразивни частици, които биха могли да увредят праховото покритие. Освен това е забранено да боядисвате радиатора с каквито и да било други бои или лакове. Всички промени в конструкцията на радиатора или поправки трябва да се извършват единствено от производителя.

Производителят дава 8 години гаранция на покритието на всички цветове от палитрата RAL, както и на специалните покрития, а също така и 8 години гаранция за водонепропускливост. За подробности относно гаранционните условия се обръщайте към нас.